Az enquist

Az Enquist (a gyerek méretek esetében a Softy) a világ egyetlen aktívan szupináló lábbelije, amely több éves hazai és nemzetközi kutatás-fejlesztési munka során lett megalkotva.
A fejlesztési folyamatban biomechanikai és cipőtervező szakemberek, gyógytornászok és mozgásszervi szakorvosok vettek részt. Az Enquist mára egy multidiszciplinális szakmai tartalmat megtestesítő termékké vált, amely újraértelmezte az egészséges lábbeli fogalmát azzal, hogy megvalósította az Enquist Selfness Technology-t.
Az Enquist és Softy CE megfelelőségi jellel ellátott orvostechnikai eszköz, gyógyászati segédeszköz (Enquist megfelelőségi nyilatkozat, Softy megfelelőségi nyilatkozat).

A küldetés
Az Enquist egy elsősorban magyar fejlesztésű és gyártású, európai alapanyagokból előállított aktívan szupináló lábbeli-család, amelynek legfontosabb küldetése az, hogy gyermekkortól a felnőtt és nyugdíjas generációkig segítsen megelőzni a mára népbetegséggé vált mozgásszervi elváltozásokat.

A járás természetes öröme
Az Enquist lábbelik viselése azonban jóval többet tartogat számunkra a mozgásszervi elváltozások megelőzésénél: a 2005-ben indult fejlesztés eredményeként egy olyan aktívan szupináló cipőt sikerült megalkotni, amelynek mindennapi használata nem igényli a járás „újratanulását“, hanem éppen ellenkezőleg, visszaadja viselője számára a léptek, a gyaloglás természetes örömét.

Egy új életszemélet
Az Enquist tehát alapküldetése mellett egy új életszemléletet hordozó társadalmi üzenet megfogalmazója: az önmagáról, családjáról, szeretteiről felelősen gondolkodó, a testi és lelki egészség értékeit becsben tartó ember számára a leghétköznapibb tevékenységet, a járást kínálja újra felfedezett élményként a teljes értékű élet megvalósításához.

A mindennapi viselet
Ha felveszünk egy Enquist-cipőt, néhány lépést követően megváltozik számunkra a világ: mintha egy új dimenziót fedeznénk fel. A járás egyszeriben élménnyé, szórakozássá, rekreációs tevékenységgé válik. Hétköznapi ügyeink intézése során, mialatt egyik helyről a másikra szaladunk, azt vesszük észre, hogy az addig terhes, problematikus járás felfrissít, feldob minket, holott semmi más nem történt, pontosan ugyanazt az ötven vagy ötezer lépést tettük meg, mint az Enquist előtt.
Felfedezzük a járás, a séta élményét, s vele azt, hogy miképpen juthatunk szabadsághoz a hétköznapok során, miközben feladatainkat végezzük.

Az Enquist-selfness
A lelki és testi harmónia elválaszthatatlanok, a teljes kiegyensúlyozottság és egészség elérése valamennyiünk alapvető vágya és joga.
Az Enquist egyszerű lehetőséget kínál arra, hogy élhessünk a testi-lelki egészséghez fűződő alapvető emberi jogunkkal: egyszerűen járjunk a cipőben, élvezzük a lépteket, fedezzük fel a sétálás örömét, engedjük, hogy gördülékeny lépteink nyomán mozgásszervi rend, testi és lelki harmónia bontakozzon ki bennünk.
Egyszerűen csak sétálj!
Ez az Enquist-selfness legfontosabb üzenete.

Ismerje meg az Enquist Selfness Technology-t.
Az enquist/Softy cipők gyógyhatását tudományos vizsgálatok sora bizonyítja.
Az okoscipő működésének hatékonyságát számos szakvélemény is alátámasztja.
Ismerje meg a enquist/Softy cipő tulajdonságait.