Cipő tulajdonságok

A Softy/Enquist lábbelikben a megszokottnál nagyobb az izmok aktivitása, mely a végtagok nagyobb mértékű izzadását is jelenti, főleg gyermekkorban.
Normál bélésanyagot és átlagos talpbetétet használva ez a cipő gyors ütemű szagosodásához és minőségromlásához vezetne, ezért ennek elkerülésére a Softy/Enquist lábbelikben a legfejlettebb anyagokat használjuk. A lábbelik bélésanyaga csúcskategóriát képviseli. mivel a világ két legjobb bélésanyagokat és talpbetét alapanyagokat gyártó cégét választottuk beszállító partnernek (Stockmeier & Sohn, Vildona). Mindkét cég Németországban található és termékeik kifogástalanul működnek a lábbelinkben is.
A lábbelik lélegző, ezüstszövet bélésének különleges tulajdonsága, hogy meggátolja a cipő belsejében a szagosodást okozó baktériumok elszaporodását, ill. elvezeti a láb fölösleges hőjét, ezzel is csökkenti a láb izzadását. Az antibakteriális és antiallergén hatás a cipő talpbetét bevonatát képező ezüstionos rétegben is aktívan jelen van. A szandálok talpát is ez a különleges, ezüstionos fedőréteg borítja.

A Softy/Enquist lábbelik kizárólag Európában előállított, minőségi alapanyagokból készülnek. A valódi olasz és portugál nubuk és nappa bőrök garanciát jelentenek a lábbelik kiváló minőségére és tartósságára.
A sportos lábbelik különleges szöveteit is a Stockmeier & Sohn cég gyártja és nagyszerű tulajdonsága az, hogy hurkolt szövésű, ami azt jelenti, hogy amikor beakad egy szál valamibe, akkor nem kezd el fesleni, hanem behurkolja saját magát, ezen felül vízlepergető hatású.
Cégünk nem készít lábbelit műbőrből és távol-keleti származású anyagokból.