Gyógycipők jellemzői

Mire figyeljünk gyógycipő vásárlásánál?
Gyógycipő vásárlásánál különösen ügyeljen a következőkre:
Az a gyógycipő nem alkalmas egész napi viseletre, amelyben oda kell figyelni a járástechnikára, vagy nem természetes benne a járás. Amennyiben kényszergördülést, vagy folyamatos extrém billegést érez, akkor nem javasolt a lábbeli viselése. A már deformítással élők és a gyerekek esetében ez különösen fontos!
Amennyiben a lábbeli csak előre-hátra irányban engedi a lábat gördülni, de oldal irányban nincs meg a láb szabadságérzése, az a lábbeli szintén nem működik jól, mert ha a láb szabad mozgását bármely irányban korlátozzuk, az kihatással van a teljes test mozgására is.
Kivételt képez ez alól a lábbeli flexibilis belső megtámasztása, mert itt az instabilitás megtartásával támaszt a lábbeli, ami nem korlátozza a láb szabad mozgását, csak meggátolja a kóros ízületi szögek kialakulását.
Ha a lábbelit felhúzva azt tapasztalja, hogy a cipő megengedi a bokák bedőlését, akkor az a lábbeli szintén nem alkalmas arra, hogy tartósan viselje. A gördülés ívének meg kell egyeznie a normál emberi járás ívével, ami semmiképpen sem jár extrém billegéssel és kényszergördüléssel. Ilyen mozgások a természetben nem léteznek, ezért ezekben a lábbelikben a járáskép sem lehet természetes.
Győződjön meg arról, hogy az Ön által kiválasztott termékekről vannak-e publikálva olyan tudományos vizsgálati anyagok, melyeket valamelyik neves intézményben készítettek?
Amennyiben gyógyászati célból vásárolná a lábbelit, akkor csak olyan terméket vásároljon, amely CE jelöléssel rendelkezik, vagyis orvostechnikai eszköz minősítése van. Ez garancia arra, hogy valamelyik európai ország államilag akkreditált laboratóriumában lett a termék bevizsgálva. Gyógyhatású cipőket csak ezen bevizsgálás birtokában lehet CE jelöléssel ellátni és forgalomba hozni! Ha az egészségéről van szó, akkor mindig a hiteles laboratóriumi vizsgálatban (CE jelölésben) bízzon és ne névtelen laboratóriumok ajánlásában!
Kétes eredetű gyógylábbelit ne vásároljon!

Az enquist/Softy talpszerkezete kellően aktív ahhoz, hogy az idegrendszeren keresztül aktivizálja az izomzatot, ezzel vérkeringést fokozzon és javítsa a sejtek anyagcseréjét. A megfeszülő izomzat védi az ízületeket és reflexesen javítja a testtartást. Lépésről lépésre beállítja az optimális lépés hosszát, mellyel létrejön az ízületkímélő fiziológiás járás.
Az aktívan szupináló talpszerkezet nem engedi a rossz ízületi szögek kialakulását, ezzel alkalmas arra, hogy akár már gyermekkortól kockázat nélkül viselhessük preventív céllal is, egész napos viseletként. A tökéletes cipőnek ezeket kellene nyújtani viselője számára, de a fent felsorolt tudással egyetlen piacon lévő konkurens gyógycipő sem rendelkezik.
Találja meg a tartós megoldást mozgásszervi problémáira!
Gyógyulása kulcsa az enquist aktívan szupináló lábbeli.

Olvasson tovább, és tudjon meg mindent a gyógycipők legfejlettebb generációját jelentő lábbelicsaládról, az enquist-ről!