Közzétéve:

Komoly dolgokról kissé viccesen

Egy hölgy rokonommal beszélgettünk az Enquist cipőről. Szóvá tette, hogy nem elég divatos a kinézete. Azt válaszoltam neki, hogy ezt a cipőt a vásárlók nem divatcikként viselik, hanem egészség megőrzési és gyógyulási céllal, majd elmondtam neki egy viccet:

Elmegy a székely férfi a barátjához vendégségbe.
Ücsörögnek az asztalnál, iszogatnak, beszélgetnek.
A kandalló előtt a földön egy termetes kutya fekszik elnyúlva, s időről időre keservesen felvonyít.
Egy darabig döbbenten figyeli a vendég, aztán már nem bírja tovább, megkérdezi a gazdát:
– Hát, mér vonyít ez a kutya ilyen fájdalmasan?
– Mer szögbe feküdt. – feleli a barát.
– És mér nem száll le róla?
– Mer nem fáj eléggé.

Sajnos itt van a kutya elásva (ha már kutyáról volt szó …). Hajlamosak vagyunk addig halogatni a dolgokat, amíg már nagyon fáj, holott okosabb lenne a probléma jelentkezésének első jelére lépni. A legtöbb mozgásszervi probléma hosszú évek alatt alakul ki. Sajnos a korábbi állapot visszaállítása legalább ennyi időt fog igénybe venni, hiszen helyre kell állítani a megbomlott izomegyensúlyt, meg kell erősíteni az izmokat. Csodát tehát semmitől nem lehet várni, legfeljebb tünetmentes állapotot. De az még nem jelent gyógyulást.
Ezért azt tanácsoljuk, senki ne várjon addig, amíg a szög nagyon szúrja, hanem a kellemetlen tünetek első jelentkezése után azonnal keressen megoldást a problémájára. Mozgásszervi panaszok esetén az Enquist cipő viselése ilyen lehet, hiszen akár évekig viselhetjük néhány gyógytornásznál töltött óra díjáért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.